25. 9. 2016 Převzato CBDB V budoucnu bude zřejmě možný převod účtu přímo na ČBDB.
Provoz bude ukončen k 31. 8. 2016.

Ceníme si vašeho zájmu a aktivity, kterou se podařilo vytvořit nezanedbatelné množství zajímavého obsahu. Bohužel není pro nás dále smysluplné (a možné) tento web nadále provozovat, a proto bude k 31. 8. 2016 jeho provoz ukončen.

  • Pro export dat navštivte svůj profil (po přihlášení), kde si můžete exportovat názory a poličky.
  • V případě problémů či jiných dotazů nás kontaktujte na adrese: info@leganto.cz.
  • Jako alternativu můžete pro české a slovenské knihy doporučujeme využít ČBDB
    (Českou bibliografickou databázi).
Krev elfů 91%
14 8

Krev elfů

první část ságy o Geraltovi a Ciri

Hodnocení čtenářů

Hodnocení čtenářů

Pohlaví čtenářů

Pohlaví čtenářů

Andrzej Sapkowski

Štítky

Názory

Tyto názory jsme vybrali pro rychlý přehled.
Může existovat více názorů (i netextových), než vidíte. Navštivte, prosím Názory na knihu.

úroveň založená na uživatelově počtu přečtených knih 25.9.2007

Snad to nejlepší, co si můžete z klasické fantasy přečíst. Tato kniha je součástí tzv. ságy o zaklínači.

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 28.1.2008

Dle Lukášova příkladu o celé Sáze o Zaklínači budu psát jen u jedné knihy. Toho, že Sapkowski je můj oblíbený autor si všimne každý čtenář ságy. Jsem hrdým vlastníkem celé téhle pentalogie a v mé knihovně má výsadní postavení. Na Zaklínačské sáze se mi líbí především to, že od začátku není přesně jasné která postava je kladná a naopak(s výjimkou hlavního „záporňáka“). Naprosto dokonalé zpracování světa podtrhuje mapa, která je přílohou nového vydání povídkového souboru. Musím zde souhlasit že Nejlepším dílem je Věž Vlaštovky. Nejvíc mě vždy dostane bitva u Brenny. Ten kdo nepečte neuvěří v dokonalost díla.

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 28.1.2008

Ano, ta cca padesátistránková bitva je skvost.

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 28.1.2008

Jen mě mrzeli ty paralelní reality

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 28.1.2008

Myslíš odkaz na Excalibur?

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 28.1.2008

Přesně tak, ačkoli si uvědomuju že i magické střípky nejsou k zahození tak mě to tam docela mrzelo. Navíc mě vsuvky lezli na nervi. Sice bylo krásné jak zabila toho staříka a vtípek s hvězdářem ve wyzimě, ale podle mě to spíš brzdí děj než zvyšuje atraktivitu.

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 22.2.2008

on není vůbec originální.. názvy míst, lidí a všeho.. dle mě naprostá vykrádačka celé reality.. Například název vodopádů, některých měst atp. silně odpovídají skutečným v našem světě, což mi přijde nepůvodní.

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 25.2.2008

A opravdu stojí za kvalitou knížky vymýšlení názvů (teď cituji) „míst, lidí a všeho..“

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 26.2.2008

On Sapkowsk čerpal ze všeho, co mu přišlo pod ruku. U jeho povídek o Geraltovi mi to vadilo, ale ságu to, myslím, nijak neshazuje.

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 26.2.2008

Ne, samozřejmě ne. Sága je poutavá sama o sobě, ale kdyby ty jména trochu víc kryl, určitě by to nebylo provokativně nápadné, že? Na druhou stranu možná chtěl využít toho, že když napsal Igualtú(Iguazú) a spoléhal na obecné lidské zeměpisné(v jiných případech jiné) znalosti(mohli bychom vědět, že jsou to největší vodopády), abychom si uvědomili, že ty vodopády jsou fakt velký a dokreslilo to jejich působivost. Teda pochybuju o tom, ale třeba je fakt koumák :-D

úroveň založená na uživatelově počtu diskuzních příspěvků 28.1.2009

Prej krade názvy! Jména jsou tak originální jak jen to je možné! Kdy jste někde slyšeli Crach an Craite? Nebo Wyzima?! jinak supr knihy, musim si je někdy přečíst popořadě (v knihovně se to blbě shání).

úroveň založená na uživatelově počtu přečtených knih 28.1.2008

Napíši hodnocení pouze k tomuto prvnímu dílu ze Zaklínačské ságy. Je to bezesporu jedna z nejlepších fantasy co jsem cetl. Narozdíl od jiných autorů Sapkowski nekopíruje pouze Pána prstenů, ale jde svou cestou. Na hrdinské příběhy se zde díváme místy s odhlehčeným nadhledem, nejednou se člověk od srdce zasměje. Doporučuji přečíst celou ságu. Děj postupně graduje a Věž Vlašťovky byla maximálním vrcholem – těch 500 stránek jsem zhltnul za víkend. Poslední díl důstojně ságu i příběhy uzavírá, ale dynamičnosti předposledního již nedosahuje. Hodnocení dávám „průměrné“ – ale to je v rámci celé literatury. V měřítku fantasy je špička!

úroveň založená na uživatelově počtu přečtených knih 30.1.2008

První díl ságy o Zaklínači. Mám prostě rád všechno od Sapkowského, tak co čekáte než „přečíst!“? :)

úroveň založená na uživatelově počtu přečtených knih 22.2.2008

zaklínač

úroveň založená na uživatelově počtu přečtených knih 10.7.2009

začátek ságy o Zaklínači, ovšem následující díly se mi zdají býti lepší. Považováno ze jedno z nejlepších fantasy

Související knihy

Edice

Ukázat edice bez obrázků